Samen houden wij de markante
staatsmannen en broers
Johan en Cornelis de Witt in ere

Deductie in de klas

Met veel plezier presenteren wij de Deductie van Johan de Witt met lesmateriaal voor gebruik in het onderwijs. Dit is geschreven door enthousiaste vrienden, waaronder geschiedenisdocenten.

Met bijzondere dank aan inleider en hertaler Serge ter Braake voor het beschikbaar stellen van de volledige hertaling. Wil je een exemplaar van het boekwerk voor de geschiedenissectie of de schoolbibliotheek? Hiervoor stuur je een mailtje naar deductie@vriendenvandewitt.nl. Wij wensen je veel succes met Johan de Witt en zijn Deductie in je lessen!

Meer weten over de Deductie?

Achtergrond

De Deductie is het eerste Nederlandse staatsrechtelijke werk na de 80-jarige oorlog en daarmee van het onafhankelijke Nederland (de Republiek der Zeven Provinciën). Hierin verdedigt raadpensionaris Johan de Witt de republikeinse staatsvorm als alternatief voor de politieke systemen in de ons omringende landen. Een in die tijd unieke regering van burgers heeft zich in Nederland gevormd. Deze brengt ons land welvaart, vrede en cultuur (denk aan Rembrandt, Frans Hals en Vondel). Kortom, een bijzondere periode in onze vaderlandse geschiedenis, onlosmakelijk verbonden met Johan de Witt en zijn Deductie.Een hertaling was noodzakelijk om dit belangrijke politieke werk uit onze Gouden Eeuw weer toegankelijk te maken

Onze uitgave is financieel ondersteund door: BOUT Drukkers en Uitgevers bv, J.E. Jurriaanse Stichting, Dr. Hendrik Muller's Vaderlandsch Fonds, Elise Mathilde Fonds, kf Hein Fonds, Fonds21, Jan de Wit - Beek Ubbergen, MAOC Gravin van Bylandt Stichting, Fonds voor de Geld- en Effectenhandel en de Universiteitsbibliotheek Utrecht. Dankzij deze sponsors is dit belangrijke politieke, historische én juridische werk uit de beginjaren van onze republiek voor huidige generaties eindelijk weer beschikbaar.

+31 6 52127327

info@vriendenvandewitt.nl