Samen houden wij de markante
staatsmannen en broers
Johan en Cornelis de Witt in ere

Uitreiking scriptieprijs 2022

Voor de achtste keer reikt de historische vereniging Vrienden van De Witt een prijs uit voor de beste universitaire geschiedenisscriptie die betrekking heeft op de Republiek der Nederlanden in de zeventiende eeuw. Dit gebeurt samen met Uitgeverij Verloren te Hilversum en weekblad EW. De prijs heeft als doel historisch onderzoek naar dit belangrijke tijdvak te stimuleren. 

De prijs voor de beste masterscriptie bestaat uit een oorkonde, een bedrag van € 1.500,–, een boekenpakket van weekblad EW inclusief jaarabonnement én een jaar lidmaatschap Vrienden van De Witt. Voor de beste bachelorscriptie geldt een aanmoedigingsprijs van € 200,–.

Een samenvatting van de winnende scriptie wordt gepubliceerd in weekblad EW en op de websites van Uitgeverij Verloren, weekblad EW en Vrienden van De Witt. De overige genomineerde scripties ontvangen het boekenpakket. De feestelijke prijsuitreiking zal plaatsvinden op zaterdag 26 maart 2022.

Klik hier voor de winnaars van de vorige edities.

Spelregels voor deelname

Studenten die mee willen dingen naar deze prijs, dienen hun afgeronde scriptie vóór 25 september 2021 te mailen naar scriptieprijs[at]vriendenvandewitt.nl (in Word of als pdf). Zowel bachelor- als masterscripties, in het Nederlands en in het Engels, komen in aanmerking. Ze mogen niet ouder zijn dan drie jaar en kunnen slechts één keer worden ingediend. 

De jury bestaat uit dr. E.C.M. Huysman, voorzitter (Huygens ING-KNAW), dr. R.M. Baars (KUN); dr. P. Brandon (VU), dr. M.A. Ebben (UL),  dr. D.C. van der Linden (RUG), dr. D.M.L. Onnekink (UU) en dr. J.A.M. van Tol (UvA). Secretaris is dr. L.H. de Jonge (WU).

Vragen over de prijs aan info[at]vriendenvandewitt.nl of aan de secretaris van de jury, tel. 0612317957.

+31 6 52127327

info@vriendenvandewitt.nl