Samen houden wij de markante
staatsmannen en broers
Johan en Cornelis de Witt in ere

Jury en reglement

Juryvoorzitter  dr. E.C.M. Huysman

Samenstelling van de jury
De jury bestaat uit dr. D. Onnekink (UU, Utrecht), dr. J. van der Steen (RUL, Leiden), dr. D. van der Linden (RUG, Groningen), mevr. dr. R. Baars (RUN, Nijmegen), dr. J. van Tol (UvA, Amsterdam), mevr. dr. I. Huysman, voorzitter (Huygens ING-KNAW) en dr. L. de Jonge, secretaris (WU, Wageningen). 

Bekijk het reglement

Initiatiefnemers van de prijzen

Uitgeverij Verloren is opgericht op 1 september 1979 door Thys VerLoren van Themaat en gevestigd in de voormalige Torenlaankerk in Hilversum. De uitgeverij is de grootste werkelijk in geschiedenis gespecialiseerde wetenschappelijke uitgeverij in Nederland en levert een belangrijke bijdrage aan het verspreiden van kennis van de middeleeuwse en vaderlandse geschiedenis. Ze verzorgt de productie van 60 tot 70 boeken per jaar. en maakt daarnaast een dertiental tijdschriften.

Elsevier's Uitgeversmaatschappij, opgericht in 1880, is vernoemd naar het Zuid-Nederlandse uitgeversgeslacht Elzevir. Stamvader Lodewijk Elzevir opende in 1580 een boekwinkel bij de Universiteit Leiden. Een zoon en kleinzoon werden in 1626 universiteitsdrukkers in Leiden. Het eerste nummer van weekblad EW verscheen op 27 oktober 1945.

De historische vereniging Vrienden van De Witt is in 2005 opgericht om de herinnering aan de markante staatslieden Johan en Cornelis de Witt levend te houden en te zorgen voor waardering voor hun grote verdiensten voor de Republiek der Nederlanden bij een breed publiek. De vereniging telt 170 leden in binnen- en buitenland en is niet gelieerd aan politieke organisaties of doelstellingen. Jaarlijks organiseert de vereniging symposia, die voor een breed publiek toegankelijk zijn.

+31 6 52127327

info@vriendenvandewitt.nl