Samen houden wij de markante
staatsmannen en broers
Johan en Cornelis de Witt in ere

Doe mee met de scriptieprijs

Voor de zevende keer reikt de historische vereniging Vrienden van De Witt een prijs uit voor de beste universitaire geschiedenisscriptie die betrekking heeft op de Republiek der Nederlanden in de zeventiende eeuw. Dit gebeurt samen met Uitgeverij Verloren te Hilversum en Elsevier Weekblad. De prijs heeft als doel historisch onderzoek naar dit belangrijke tijdvak te stimuleren. 

De prijs voor de beste masterscriptie bestaat uit een oorkonde, een bedrag van € 1.500,–, een boekenpakket van Elsevier Weekblad inclusief jaarabonnement én een jaar lidmaatschap Vrienden van De Witt. Voor de beste bachelorscriptie geldt een aanmoedigingsprijs van € 200,–.

Een samenvatting van de winnende scriptie wordt gepubliceerd in Elsevier Weekblad en op de websites van Uitgeverij Verloren, Elsevier Weekblad en Vrienden van De Witt. De overige genomineerde scripties ontvangen het boekenpakket. De feestelijke prijsuitreiking zal plaatsvinden op zaterdag 23 januari 2021.

Klik hier voor de winnaars van de vorige edities.

Spelregels voor deelname

Studenten die mee willen dingen naar deze prijs, dienen hun afgeronde scriptie vóór 26 september 2020 te mailen naar scriptieprijs[at]vriendenvandewitt.nl (in Word of als pdf). Zowel bachelor- als masterscripties, in het Nederlands en in het Engels, komen in aanmerking. Ze mogen niet ouder zijn dan drie jaar en kunnen slechts één keer worden ingediend. 

De jury bestaat uit dr. E.C.M. Huysman, voorzitter (Huygens ING-KNAW), dr. P. Brandon (VU), dr. G. de Bruin (UU), dr. M.A. Ebben (UL), dr. J.W. Koopmans (RUG), dr. D.C. van der Linden (RU) en dr. J. van Tol (UvA). Secretaris is dr. L.H. de Jonge (WU). 

Vragen over de prijs aan info[at]vriendenvandewitt.nl of aan de secretaris van de jury, tel. 0612317957.

+31 6 52127327

info@vriendenvandewitt.nl