Samen houden wij de markante
staatsmannen en broers
Johan en Cornelis de Witt in ere

Doe mee met de scriptieprijs

Voor de zesde keer reikt de historische vereniging Vrienden van De Witt een prijs uit voor de beste universitaire geschiedenisscriptie die betrekking heeft op de Republiek der Nederlanden in de zeventiende eeuw. Dit jaar gebeurt dat samen met Uitgeverij Verloren te Hilversum en Elsevier Weekblad. De prijs heeft als doel historisch onderzoek naar dit belangrijke tijdvak te stimuleren. 

De prijs voor de beste masterscriptie bestaat uit een oorkonde, een bedrag van € 1.500,–, een boekenpakket van Elsevier Weekblad inclusief jaarabonnement én een jaar lidmaatschap Vrienden van De Witt. Voor de beste bachelorscriptie geldt een aanmoedigingsprijs van € 200,–.

Een samenvatting van de winnende scriptie wordt gepubliceerd in Elsevier Weekblad en op de websites van Uitgeverij Verloren, Elsevier Weekblad en Vrienden van De Witt. De overige genomineerde scripties ontvangen het boekenpakket. De feestelijke prijsuitreiking zal plaatsvinden op zaterdag 25 januari 2020.

Spelregels voor deelname

In aanmerking komen zowel bachelor- als master-scripties (in het Nederlands of Engels) die jaarlijks vóór 30 september succesvol zijn afgerond en niet ouder zijn dan drie jaar. De inschrijving voor de aankomende editie is gesloten.

Een jury onder voorzitterschap van mevr. dr. E.C.M. Huysman, voorzitter (Huygens ING-KNAW) beoordeelt de ingezonden scripties op basis van een ranking. De jury bestaat daarnaast uit dr. P. Brandon (VU), dr. G. de Bruin (UU), dr. M.A. Ebben (UL), dr. J.W. Koopmans (RUG), dr. J.A.M. van Tol (UvA) en dr. D.D.R. Raeymaekers (RUN). Secretaris is dr. L.H. de Jonge (WU). 

Vragen over de prijs aan info[at]vriendenvandewitt.nl of aan de secretaris van de jury, tel. 0612317957.

+31 6 52127327

info@vriendenvandewitt.nl