Samen houden wij de markante
staatsmannen en broers
Johan en Cornelis de Witt in ere

Doe mee met de scriptieprijs

Utrecht, 14 juni 2019 - Voor de zesde keer reikt de historische vereniging Vrienden van De Witt een prijs uit voor de beste universitaire geschiedenisscriptie die betrekking heeft op de Republiek der Nederlanden in de zeventiende eeuw. Dit jaar gebeurt dat samen met Uitgeverij Verloren te Hilversum en Elsevier Weekblad. De prijs heeft als doel historisch onderzoek naar dit belangrijke tijdvak te stimuleren. 

Studenten die mee willen dingen naar deze prijs, dienen hun afgeronde scriptie vóór 13 september 2019 te mailen naar scriptieprijs@vriendenvandewitt.nl (in Word of als pdf). Zowel bachelor- als masterscripties, in het Nederlands en in het Engels, komen in aanmerking. Ze mogen niet ouder zijn dan drie jaar en kunnen slechts één keer worden ingediend. 

De prijs voor de beste masterscriptie bestaat uit een oorkonde, een bedrag van € 1.500,–, een boekenpakket van Elsevier Weekblad inclusief jaarabonnement én een jaar lidmaatschap Vrienden van De Witt. Voor de beste bachelorscriptie geldt een aanmoedigingsprijs van € 200,–.

Een samenvatting van de winnende scriptie wordt gepubliceerd in Elsevier Weekblad en op de websites van Uitgeverij Verloren, Elsevier Weekblad en Vrienden van De Witt. De overige genomineerde scripties ontvangen het boekenpakket. De feestelijke prijsuitreiking zal plaatsvinden op zaterdag 25 januari 2020.

Spelregels voor deelname

In aanmerking komen zowel bachelor- als master-scripties (in het Nederlands of Engels) die vóór 13 september 2019 succesvol zijn afgerond en niet ouder zijn dan drie jaar. 

Een jury onder voorzitterschap van mevr. dr. E.C.M. Huysman, voorzitter (Huygens ING-KNAW) beoordeelt de ingezonden scripties op basis van een ranking. De jury bestaat daarnaast uit dr. P. Brandon (VU), dr. G. de Bruin (UU), dr. M.A. Ebben (UL), dr. J.W. Koopmans (RUG), dr. A. Nobel (UvA) en dr. R. Raeymaekers (RUN). Secretaris is dr. L.H. de Jonge (WU). 

Vragen over de prijs aan info[at]vriendenvandewitt.nl of aan de secretaris van de jury, tel. 0612317957.

+31 6 52127327

info@vriendenvandewitt.nl