Samen houden wij de markante
staatsmannen en broers
Johan en Cornelis de Witt in ere

De Vrienden van De Witt zijn ook dit jaar weer vertegenwoordigd op de Dag van de Haagse Geschiedenis die plaatsvindt op zaterdag 13 april a.s. Je kunt ons vinden in een kraam op het Plein met een tweeledig doel: aandacht te vragen voor de gebroeders De Witt en hun historische betekenis uit te dragen en natuurlijk nieuwe enthousiaste vrienden te winnen.

Vanuit de kraam start om 12:00 uur de ‘Hofwandeling’ onder leiding van Martin Driessen, Vriend van De Witt en ervaren stadgids. De (gratis) kaartjes hiervoor zijn verkrijgbaar in de kraam vanaf 11.00 uur.

Om 15:00 uur organiseert de vereniging een lezing in De Tuinzaal (voormalige schuilsynagoge) aan het Plein 20. Ronald Prud’homme van Reine houdt dan een lezing getiteld 'Onthoofdingen in de Hofstad. De val van de Van Oldenbarnevelts'. 400 jaar geleden werd Johan van Oldenbarnevelt, raadspensionaris van Holland, op het Binnenhof onthoofd. Dit was het droeve resultaat van een strijd om de macht tussen Van Oldenbarnevelt en prins Maurits. Ronald Prud'homme van Reine, historicus, heeft een boek geschreven (dat in april a.s. verschijnt) over het proces en de executie van Van Oldenbarnevelt. Duur: 45 minuten. Toegang is gratis, kaartjes vanaf 11:00 uur bij de kraam.

Aan het einde van de lezing zal het boek officieel worden gepresenteerd en aangeboden aan een nog nader bekend te maken persoon.

Graag tot ziens in Den Haag!

+31 6 52127327

info@vriendenvandewitt.nl