Samen houden wij de markante
staatsmannen en broers
Johan en Cornelis de Witt in ere

Doe mee met editie 2019

Studenten geschiedenis kunnen opnieuw meedingen naar de Elsevier Weekblad/Johan de Witt-scriptieprijs. De historische vereniging Vrienden van De Witt reikt deze prijs dit jaar samen met Elsevier Weekblad voor de vijfde maal uit. De prijs gaat naar de beste universitaire geschiedenis-scriptie die betrekking heeft op de Republiek der Nederlanden in de 17e eeuw. De prijs heeft als doel historisch onderzoek naar dit belangrijke tijdvak te stimuleren. 

In aanmerking komen zowel bachelor- als master-scripties (in het Nederlands of Engels) die vóór 1 september 2018 succesvol zijn afgerond en niet ouder zijn dan drie jaar. De scripties kunnen slechts één keer worden ingediend. Ze moeten voor vrijdag 7 september 2018 digitaal als word- of pdf-document worden gestuurd aan scriptieprijs[at]vriendenvandewitt.nl.

De prijs voor de beste masterscriptie (MA) bestaat uit een oorkonde, een bedrag van € 1.500, een boekenpakket, een jaarabonnement op het weekblad Elsevier en een jaar lidmaatschap Vrienden van De Witt. Voor de beste bachelorscriptie (BA) geldt een aanmoedigingsprijs van € 200,- . Een samenvatting van de winnende scriptie wordt gepubliceerd in het weekblad Elsevier en op de websites van Elsevier en van Vrienden van De Witt. De overige genomineerde scripties ontvangen een boekenpakket. De prijsuitreiking heeft plaats tijdens een speciale bijeenkomst op zaterdag 26 januari 2019.

Spelregels voor deelname

In aanmerking komen zowel bachelor- als master-scripties (in het Nederlands of Engels) die vóór 1 september 2018 succesvol zijn afgerond en niet ouder zijn dan drie jaar. De scripties kunnen slechts één keer worden ingediend. Ze dienen voor 5 september 2018 digitaal als word- of pdf-document te worden gestuurd aan scriptieprijs[at]vriendenvandewitt.nl.

Een jury onder voorzitterschap van mevr. dr. E.C.M. Huysman, voorzitter (Huygens ING-KNAW) beoordeelt de ingezonden scripties op basis van een ranking. De jury bestaat daarnaast uit dr. G. de Bruin (UU, Utrecht), prof. dr. L.E. Jensen (RUN, Nijmegen), dr. J.W. Koopmans (RUG, Groningen), dr. M.A. Ebben (RUL, Leiden), dr. P. Brandon (VU, Amsterdam), dr. A. Nobel (UvA, Amsterdam) en secretaris dr. L.H. de Jonge (WU, Wageningen).

Vragen over de prijs aan info[at]vriendenvandewitt.nl of aan de secretaris van de jury, tel. 0612317957.

+31 6 52127327

info@vriendenvandewitt.nl