Samen houden wij de markante
staatsmannen en broers
Johan en Cornelis de Witt in ere

Doe mee met editie 2017

Studenten geschiedenis kunnen opnieuw meedingen naar de Elsevier/Johan de Witt-scriptieprijs. De historische vereniging Vrienden van De Witt reikt deze prijs dit jaar samen met het weekblad Elsevier voor de vierde maal uit. De prijs gaat naar de beste universitaire geschiedenis-scriptie die betrekking heeft op de Republiek der Nederlanden in de 17e eeuw. De prijs heeft als doel historisch onderzoek naar dit belangrijke tijdvak te stimuleren. Nadere toelichting is te vinden op www.vriendenvandewitt.nl.

In aanmerking komen zowel bachelor- als master-scripties (in het Nederlands of Engels) die vóór 1 september 2017 succesvol zijn afgerond en niet ouder zijn dan drie jaar. De scripties kunnen slechts één keer worden ingediend. Ze moeten voor woensdag 6 september 2017 digitaal als word- of pdf-document worden gestuurd aan scriptieprijs[at]vriendenvandewitt.nl.

De prijs voor de beste masterscriptie (MA) bestaat uit een oorkonde, een bedrag van € 1500,-, een boekenpakket, een jaarabonnement op het weekblad Elsevier en een jaar lidmaatschap Vrienden van De Witt. Voor de beste bachelorscriptie (BA) geldt een aanmoedigingsprijs van € 200,- . Een samenvatting van de winnende scriptie wordt gepubliceerd in het weekblad Elsevier en op de websites van Elsevier en van Vrienden van De Witt. De overige genomineerde scripties ontvangen een boekenpakket. De prijsuitreiking heeft plaats tijdens een speciale bijeenkomst op zaterdag 18 november in Utrecht.

Spelregels voor deelname

In aanmerking komen zowel bachelor- als master-scripties (in het Nederlands of Engels) die vóór 1 september 2017 succesvol zijn afgerond en niet ouder zijn dan drie jaar. De scripties kunnen slechts één keer worden ingediend. Ze dienen voor 8 september 2017 digitaal als word- of pdf-document te worden gestuurd aan scriptieprijs[at]vriendenvandewitt.nl.

Een jury onder voorzitterschap van mevr. dr. I. Huysman, voorzitter (Huygens ING-KNAW) beoordeelt de ingezonden scripties op basis van een ranking. De andere juryleden zijn: dr. G. de Bruin (UU, Utrecht), prof. dr. F. van Lieburg (VU, Amsterdam), dr. J. Koopmans (RUG, Groningen), dr. M.A. Ebben (RUL, Leiden) en secretaris dr. L. de Jonge (WU, Wageningen).

Vragen over de prijs aan info[at]vriendenvandewitt.nl of aan de secretaris van de jury, tel. 0612317957.

+31 6 52127327

info@vriendenvandewitt.nl